A spanyoloknál még a futballválogatott is spórol

Spanyolország mindössze hetedannyit költ 600 millió eurót érő focistái kényelmére, mint például Portugália.

Mint ismeretes, a 16 csapat részvételével megrendezett labdarúgó Európa-bajnokság során a házigazda ukránokon kívül mindössze Svédország (a Kijevhez közeli Kozinban) és Franciaország (Donyeck) válogatottja választotta Ukrajnát szálláshelyéül. A többiek a lengyel szállodákat boldogítják csillagászati összegekkel.

A lengyel Rzeczpospolita napilap tudósítása szerint a 13 nemzeti csapat összesen napi 227.000 eurót költ szállásra. A jelek szerint a Poznan melletti Opalenica-ban elszállásolt portugál csapatnak éri a legtöbbet a luxus, ők összesen napi 33.000 euróért bérlik a komplexumot.

A másik végletet éppen a világ-és Európa-bajnoki címvédő spanyol válogatott jelenti, akik „mindössze” napi 4.700 eurót szurkolnak le a gniewno-i Hotel Mistral Sport üzemeltetőinek. Mint az azonban a linken található képeken is látszik, nekik sem kollégiumi körülmények között kell meghúzniuk magukat.

A házigazda lengyel válogatott napi 24.000 euróért bérel hotelt, míg a csoportbeli rivális Oroszország napi 30.000 eurót hagy a varsói lengyel elnöki palota szomszédságában lévő Hotel Bristolban. Szintén hasonló nagyságrendű összeget fizet a holland, az olasz, valamint az angol válogatott, akik Krakkót választották szállásként.

A becslések szerint egyébként körülbelül 0,2 százalékponttal növeli majd a lengyel GDP-t a hatalmas figyelmet vonzó esemény. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a rengeteg látogató a turizmus és a vendéglátóipar minden területén alaposan felveri az árakat.

Csicsai Máté

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »