Csáky Pál: Erős Magyarországra van szükség

Csáky Pál felvidéki közíró és politikus Szombathelyen is bemutatta az Álom a szabadságról c. könyvét. Beszédében hangsúlyozta, hogy: „A felvidéki magyarság azt szeretné, ha Magyarország emelkedő, erős ország lenne, amelyre fel lehet nézni „.

„2012. május 31-én Szombathelyen, a Megyeháza üléstermében tartottam az Álom a szabadságról c. könyvem bemutatóját a Rákóczi Szövetség Vas Megyei Szervezetének meghívására. A könyvbemutató előtt informális találkozón vettem részt a Vas megyei elnökkel, Kovács Ferenccel, Harangozó Bertalannal, a Vas Megyei Kormányhivatal elnökével és Puskás Tivadarral, Szombathely városának polgármesterével” – tájékoztatott szombathelyi útjáról Csáky Pál.

Beszédében kiemelte: „A felvidéki magyarság partneri viszonyra törekszik Magyarországgal, annak mindenkori kormányával. Az ottani magyarok ahhoz várnak segítséget az anyaországtól, hogy megmaradjanak nemzeti közösségeik, és ellen tudjanak állni az asszimilációs folyamatnak. (…)

A felvidéki magyarság autonómiatörekvései soha nem jelentették azt, hogy el akarnának szakadni Szlovákiától. A felvidéki magyarok egyszerűen tisztességesen akarnak élni, de soha nem mondhatnak le magyarságukról, a nemzeti összetartozás érzéséről, az asszimiláció, az önfeladás nem lehet számukra követendő út” – tette hozzá.

Csáky Pál arról is szólt, hogy nem Európa szellemisége, hanem az Európai Unió van válságban. „Európa megtalálja majd a kivezető utat, ha újra rátalál saját arcára, saját szellemiségére” – fogalmazott.

Csáky Pállal kapcsolatos hír, hogy a Nemzeti Összetartozás Napja előestéjén, vasárnap 17 órakor Oroszlányban, a főtéri emlékműnél, majd 18.30 órakor Bábolnán, az emlékműnél mond ünnepi beszédet, illetve részt vesz a koszorúzásokon.

Június 5-én, 18 órakor a Pozsonyi Casinóban tartja legújabb könyvének bemutatóját Csáky Pál. A rendezvényen Dunajszky Géza Kínterhes évek c. könyve is bemutatásra kerül.

Felvidék MA

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »