13 ezer új állást hoznának létre

Európai uniós alapokból csoportosítana át anyagi fedezetet a pozsonyi kormány arra, hogy segítse a frissen végzett fiatalok álláshoz jutását. Mintegy 13 000 új állást hoznának létre támogatásokkal.

Tóth Patrícia munkaerőpiaci szakember véleménye szerint a pályakezdők elhelyezkedését a munkapiacon az iskolaügy komplex reformjával lehetne igazán segíteni – hangzott el a Pátria rádióban. A kormány által javasolt megoldások is fontosak, mivel a helyzet már rossz, szükség van motiválásra a munkaadó, de a fiatalok felé is.

A tervek szerint járulék-csökkentéssel szeretnék motiválni a munkáltatókat. Fontos, hogy a támogatások, megoldások hosszú távúak legyenek, mert segítségükkel ugyan sok fiatal helyezkedhet el, viszont a támogatás megszűnésével, megszűnhetnek a munkahelyeik is.

„Az államnak terveznie és látnia kell, hogy merre fogunk haladni és a munkaerőpiac keresletének megfelelően képezni a fiatalokat” – mondta Tóth Patrícia. A támogatások erre az átmeneti helyzetre nagyon jók, de utána a fiatalokat további módokon is kell motiválni.

Jó példa erre a Franciaországban megvalósult képzési programok, melyeknek a végén jogosítványt szerezhettek a fiatalok, ami nagyon jó motivációs eszköznek bizonyult, és egyben emelték a mobilitást is, valamint az adott fiatal munkaerőpiacon való elhelyezkedésének az esélyét is.

Kitekintő / Felvidék Ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »