Börtönbe zárták az ellenzéki jogvédőt

Kisebb garázdaságért kilenc nap elzárásra ítélte pénteken egy minszki bíróság Oleg Volcsek fehérorosz ellenzéki jogvédőt – közölte internetes oldalán a BBC orosz nyelvű szolgálata.

A férfit csütörtökön vették őrizetbe a fehérorosz főváros központjában. Szemtanúk szerint Volcseket polgári ruhás emberek közelítették meg, és egyikük felmutatta rendőrigazolványát. A jogvédővel nem közölték őrizetbe vételének okát. Később kiderült, hogy nyomdafestéket nem tűrően káromkodott.

Volcsek korábban az ügyészség nyomozójaként dolgozott, jelenleg a Jogi segítség a lakosságnak elnevezésű társadalmi egyesület vezetője. Az ellenzékit idén januárban egyszer már őrizetbe vették, akkor négy nap elzárásra ítélték ugyancsak kisebb garázdaságért.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »