Nem hozott jó számokat a Dell

A tegnapi napon a technológiai szektorban tevékenykedő Dell adott számot soros számairól, ami egy Del(l)ete-tel ért fel. A számok a várakozásainknak megfelelően borzasztóra sikeredtek, amit a befektetők piaczárás utáni közel 13%-os mínusszal nyugtáztak.

Az első negyedéves profit 635 millió dollárt ért el a bázisidőszak 945 milliós értékéhez képest. A bevételek 14,4 milliárdos értéke 500 millió dollárral maradt el a piaci konszenzustól. A tisztított EPS 43 centes értéke is elmaradt a 46 centes várttól. A cég jövőre vonatkozó értékesítési előrejelzései is meglepetést okoztak, hiszen az elemzői konszenzus 15,4 milliárdos számai helyett a menedzsment 14,7-15 milliárdos sávban gondolkozik.

A szűkülő profit marginok, a csökkenő bevételek és a piaci trendektől való távolmaradás miatt (tablet, okostelefon) a továbbiakban sem számítunk a cég talpra állására.

A mai napon piaczárás után jelentő Hewlett-Packard-nál is hasonló jelentésre számítunk, így véleményünk szerint érdemes a shortokban gondolkozni, annak ellenére is, hogy a papír 5 éves mélyponton van.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »