Jó számokkal rukkolt elő a Starbucks is

A piaci várakozásokat felülmúló negyedéves eredményt tett közzé a kávézókat üzemeltető lánc tegnap. Az árbevétel 15%-kal 3,2 milliárd dollárra emelkedett, míg a nettó eredmény 18%-kal bővült az előző év azonos időszakához képest. Az egy részvényre jutó eredmény 40 centre emelkedett, a piac 39 centre számított.

Nem tetszett viszont a piaci szereplőknek az, hogy az európai boltok profitpályája továbbra sem tud helyreállni, így a csoport legalább egy éve nyitva tartó üzleteiben a becsült 8% helyett csak 7% volt az árbevétel bővülése.

A Starbucks már megitta a kávéját, a zaccból az idei évre vonatkozóan 1,84 dolláros egy részvényre jutó eredményt várnak, ami még így is elmarad a piac 1,86 dolláros várakozásától. A papír az elektronikus kereskedésben 5%-kal, 58 dollár alá esett a kurzus. Múlt héten közzétett ajánlásunkat tartjuk, 58 dollár alatt már gyűjtögetnénk a Starbucks részvényeit.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »