Fico jobban pazarolt Radicovánál

A Transparency International szervezet kimutatásai szerint Robert Fico kormánya jobban pazarolt Iveta Radičovánál az utolsó hónapokban. Fico azzal vádolta meg előnyét, hogy példátlan módon költekezett, miután kiderült, idő előtti választások jönnek.A Transparency International munkatársa, Gabriel Šípoš mai blogbejegyzésében rámutatott, hogy az összehasonlítást tekintve Robert Fico kormánya sokkal rosszabbul jön ki, mint a most távozó garnitúra.

„Az első pillantásra látható, hogy a Fico-kormány a választások előtt jóval többet költött, mint Radičováé, ráadásul ez utóbbi alatt a kisebb, tízezer eurón felül terjedő kiadásokat is meg kellett jelentetni, Fico idején hatvanezer volt a határ” – állítja a szervezet. Bár a két grafikont így nem lehet összehasonlítani, mivel az utóbbi magasabb értékeket mutat ki, Radičová idején még így is „csak” 282 millió euró sorsa dőlt el a pályázatokon, míg Fico idején 362 millió euróról határoztak az utolsó pillanatokban.

Bumm.sk

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »