Tartották az alapkamatot

Az Európai Központi Bank nem változtatott a korábbi 1%-os irányadó kamatrátán a kormányzótanács tegnapi ülésen. Mario Draghi EKB elnök a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy továbbra is nagy a gazdasági kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanság, az inflációs kilátások középtávon stabilak, de nagyobbak a felfelé mutató kockázatok. Hozzátette, nem valószínű, hogy idén 2% alá csökken a fogyasztói árindex az eurózónában, legkorábban 2013 elején érheti el az EKB inflációs célját. Az EKB kivár a kamatemeléssel, hiába nem teljesül az árstabilitási cél, hiszen egy most elindított szigorítás súlyosbítaná az eladósodott euróövezeti országok helyzetét, valamint a tőkepiacot is nagy nyomás alá helyezné. Véleményünk szerint az EKB idén még nem nyúl a kamatemeléshez, inkább a likviditásbővítő intézkedésnek lehetnek porondon, ha romlik a piaci hangulat

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »