Új adót vezetett be a kormány

Hidegzuhanyként érte a KGHM részvényeseit, hogy a lengyel elnök aláírta az új bányaadóról szóló törvényt. Ez a sztori már év eleje óta lógott a levegőben, egyszer már lekalapálták a KGHM árfolyamát emiatt, de később megemésztették a szereplők az új terhet. Tegnap ismét elbizonytalanodtak a piaci szereplők, hiszen a korábban vártnál hamarabb érkezett a jóváhagyás.

Nem számítunk nagy zakóra a bányatársaság részvényárfolyamában, mivel bármikor feléledhetnek az osztalékspekulációk. A piac 15-16 zlotyt vár, míg a kormányzat 18 zlotyt szeretne kapni: még az előbbi adattal számolva is bőven 10% feletti osztalékhozamról szól a fáma.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »