A vártnál kisebb nyereséggel számol a nemzet büszkesége

A legnagyobb lengyel bányászcég, a KGHM idén 3,8 milliárd zloty nettó eredményt vár, ami kb. egyharmada az egy évvel ezelőttinek. Persze hozzá kell tennünk, hogy a tavalyi rekorderedményt számos egyszeri tétel is segítette, ezért az üzemi szinten csak mérsékelt a visszaesés mértéke.

A piaci szereplők egyébként 4,8-5,0 milliárd zlotyt építettek modelljeikbe az idei nettó eredmény sorát tekintve, ráadásul a cég saját árbevételi prognózisa is elmaradt a konszenzustól.

Az előrejelzés nem számol a nemrég megvett Quadra FNX idei eredmény-hozzájárulásával, de vélhetően konzervatív módon figyelembe veszi az idei évben várható lengyel bányaadót. Ami miatt mégis izgalmas a sztori, az az osztalék, hiszen a főtulajdonos lengyel kormány 18 zloty osztalékot préselne ki a társaságból, miközben a piac 15-16 zlotyval számol. Ez utóbbi is 10% feletti osztalékhozamot jelentene a papírban.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »