A pápa ismét a melegházasság ellen szólalt fel

Az Amerikai Egyesült Államok több tagállamában vita folyik arról, hogy kiterjesszék-e a házasság intézményét az azonos nemű párokra. Minnesotában például tiltják, míg Marylandben  engedélyezik a homoszekszuálisok házasságkötését. A törvénymódosítási diskurzus jelenleg is zajlik, ennek köszönhetően erős kampánytevékenységek folynak az érintett tagállamokban, amelyben egyházi személyiségek is részt vesznek, természetesen a törvénymódosítást ellenzőek oldalán.

A pápa amerikai püspökök vatikáni fogadásakor ismét kifejtette, hogy a keresztény vallással ellentétes az azonos nemű párok egybekelése. XVI. Benedek szerint mára olyan kulturális áramlatok nyertek teret, amelyeknek célja, hogy megváltoztassák a házasság jogi fogalmát.

A pápa ezért arra kérte az amerikai püspököket, segítsenek abba, hogy az egyház ellen tudjon állni ennek a nyomásnak azzal, hogy megvédi a házasság természertes intézményét. „A nemek különbözőségét nem lehet irreleváns tényezőnek tekinteni a házasság fogalmának meghatározásakor” – mondta XVI. Benedek. 

Szerinte a mai társadalomban leginkább a házasságot, a családot és a a szexualitásról való keresztény gondolkodást sújtó válság okoz aggodalmat. Ebbe bele tartozik a házasság kötelékének felbonthatatlanságának gyengülése, a fiatal párok együttélése a házasság előtt, amelynek súlyos társadalmi következményei vannak. 

Szabó Dóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »