Megszavazták a melegházasságról szóló javaslatot New Jersey-ben

New Jersey állam törvényhozása úgy fogadta el a melegházasságról szóló törvényjavaslatot, hogy teljesen biztos volt Chris Christie kormányzó későbbi vétójában. A szavazás során 42-33-as arány döntött az igen mellett. Az állam kormányzójának nyilvánvaló ellenállásának dacára a törvényhozás óriási sikerként könyveli el az azonos neműek házasságáról szóló javaslat elfogadását.

„Nagy nap ez a mai New Jersey állam történetében” – kezdte Sheila Oliver, a törvényhozás elnöke – „Végre azt tettük, amiért a választóink ideküldtek minket; megragadtuk az alkalmat arra, hogy államunk polgárainak érdekeit képviseljük.” Oliverhez hasonlóan a melegek jogait képviselő szervezet, a Garden State Equality képviselője, Steven Goldstein is rendkívül optimistán nyilatkozott: „Végre látjuk a fényt az alagút végén. Most már nem fogunk meghátrálni, akármit is tesz a kormányzó.”

Chris Christie, ahogy a legtöbb republikánus, a házasság intézményét eredeti formájában, férfi és nő szövetségeként szeretné megőrizni. A demokraták ezzel szemben úgy vélekednek, hogy a házasságkötés minden amerikai állampolgár alkotmányos joga. Mégis mind a mai napig csupán hat állam (Connectucit, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York és Vermont) és a szövetségi főváros, Washington D.C. ismeri el az azonos neműek közötti házasságot.

A törvényhozás egyik demokrata képviselője, Reed Gusciora a következőképpen nyilatkozott a kérdés fontosságáról: „Bízom benne, hogy Christie kormányzó végül belátja majd, milyen nehéz egy meleg férfi vagy egy leszbikus nő sorsa napjaink New Jersey-ében. A folyamatos kihívások, támadások sora, a nyílt és rejtett diszkrimináció – számtalan oka van annak, hogy a törvényhozás szintjén próbáljuk segíteni ezeket az embereket.”

Holecz Andrea

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »