A Malév sorsára juthat a zimbabwei légitársaság

Az állami tulajdonban lévő Air Zimbabwe meghatározatlan időre felfüggeszti járatainak indítását – számolt be az allAfrica. Az elkeseredett lépésre a vállalat óriási tartozása és a folyamatos dolgozói sztrájkok miatt van szükség.

A pilóták 2011 szeptembere óta nem kapták meg bérüket, és az elmúlt év végén az állandósult munkabeszüntetések miatt a társaság sem üzemelt átmenetileg. Januárban a vezetés reménykedett a szerencsés fordulatban, hogy a pilótákat sikerül újra szolgálatba állítaniuk, de nem így történt.

A társaságnak több mint 140 millió dolláros adóssággal kell megküzdenie, és a végső csőd veszélye Damoklész kardjaként lebeg felette. A vezetés a kormány mint fő részvényes beavatkozására vár, mindeddig hiába. A vállalat helyzetén az országban megjelent konkurencia sem segít. A térséget a Közel-Kelettel összekötő Emirates ebben a hónapban kezdte meg működését, illetve a belföldi utasszállítás területén az új helyi légitársaság, a Sol Air léphet végleg az Air Zimbabwe nyomdokaiba.

Az Air Zimbabwe tetemes adósságai miatt korábban is kellemetlen szituációkba keveredett. 2011 decemberében Londonban földön tartották a Boeing 767-200 típusú gépét, amíg 1,5 millió dolláros elmaradását nem rendezte beszállítói felé. A Dél-Afrikába tartó járatokat ezután a cég törölte abban a félelemben, hogy hasonló incidensekre kerülhet sor.

Meleg Veronika

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »