A feltörekvő Chile: megjelent legújabb elemzőfüzetünk

Nagy örömünkre szolgál bemutatni Kedves Olvasóinknak a Kitekintő Elemzések tizedik füzetét, amelyben Latin-Amerika rovatunk tagjai és külső munkatársai a világgazdaság egyik meghatározó szereplőjét, a 2010 májusában teljes jogú OECD-taggá választott Chile aktuális gazdasági és politikai helyzetét ismertetik.

A latin-amerikai ország évtizedek óta mintaállamként szolgál a régió (s napjainkban már egyre inkább a világ nagy része) számára mind a demokratikus értékek érvényesülését, mind a fegyelmezett, több lábon álló és következetes makrogazdasági politikáját illetően.

Célunk, hogy olvasóink számára közérthetően fogalmazzuk meg a chilei minta fő vonásait, lényegét. Írásunk aktuális gazdasági és politikai-közéleti kérdések mellett foglalkozik a korábbi évtizedek gazdaságtörténetével, az utóbbi évek növekedési tényezőivel, valamint az egyes ágazatokban rejlő lehetőségekkel.

A feltörekvő Chile: merre tovább, mintaállám?” című elemzőfüzetünket ide kattintva érhetik el. Észrevételeiket, kérdéseiket az [email protected] e-mail címre várjuk.

Solti Ágnes

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »