A nyugdíjakon kell spórolnia a kormánynak

A görög mese tovább folytatódik, melyet már lassan mindenki kívülről fúj és elalszik rajta. Pénteken semmi új nem került bele a történet fonalába. Továbbra sem született megállapodás a vasárnapi megbeszélésen, azonban a különböző pártok már legalább együtt próbálnak küzdeni a célokért. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy egy napi csúszás is komoly euró kötegekbe kerül a görög kormánynak. A legújabb információk szerint már 130 milliárd eurósra hízott a mentőcsomag nagysága, amely tavaly még ennél lényegesen kisebb volt. Számítások szerint a GDP 1,5%-át kellene költségoldalon megspórolni 2012-ben, mely megközelítőleg 3,3 milliárd eurót takar. A társadalombiztosítási járulékok és a nyugdíjak fogják kárát látni az átalakításoknak első körben.

A „tündérmese” végére talán pont kerülhet a mai napon. Ebben az esetben a piacok kitörő örömmel fogadnák a bejelentést és csinos pluszokat látnánk a börzéken. Ettől eltérő forgatókönyv esetén továbbra is a kivárásé lehet a főszerep.      

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »