Az USA elítélte Szudán légitámadásait

Az Egyesült Államok megvádolta a szudáni hadsereget, hogy az légitámadásokat intézett a polgári lakosság ellen két határmenti államban – írja a Reuters. A Fehér Ház „határozottan elítéli”, hogy Kék Nílus és Kordofán államban a Szudáni Fegyveres Erők civileket öltek meg.

A nyugati nyomásgyakorlás másik jeleként az USA ENSZ-nagykövete is megszólalt: „felháborodott a rettenetes cselekedet” hallatán. Kartúm eddig minden ilyen vádat keményen visszautasított. A két Szudánt elválasztó határon fekvő államokban feltehetően ma is fegyveres harcosok ezrei élnek, akik a szabadságharcban a mai Dél-Szudán oldalán harcoltak.

Dél-Szudán a 2005-ös békemegállapodás értelmében tavaly júliusban függetlenedett az északi területtől, a két ország között azonban továbbra is függőben van olyan kérdések megoldása, mint az olaj, az adósság és a határ menti összecsapások.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »