American Airlines: újra feltankolva

A Malév ma reggeli bejelentése az American Airlines-nál már ismerősen cseng. A tavalyi év során bejelentett csődvédelem utáni első gyorsjelentés számaitól a légitársaság árfolyama kifutópálya nélkül elszállt (+7% zárás utáni kereskedésben). A bevételek elérték a 2 milliárd dollárt, míg a nettó veszteség 900 millió dollárra rúgott az év utolsó hónapjában. A társaság 4,3 milliárd dolláros készpénz és rövidtávú befektetési állománya 900 millió dollárral apadt három hónap leforgása alatt.

A menedzsment különböző átalakítási lépéseket eszközölt a további veszteségek elkerülése végett. A hírek szerint 13-15.000 embert bocsátanának el (dolgozók 17%-a), amitől hozzávetőlegesen 1,25 milliárd dolláros megtakarítást várnak. Az adósság átstrukturálás és a szállítói szerződések felülvizsgálatával további 750 millió dollárt szeretnének megspórolni. 

Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »