Forgalomba hozták Kongóban az iPad riválisát

Megérkezett az iPad riválisa, a Way-C táblagép, amit a Kongói Köztársaságban fejlesztett ki a 26 éves Verone Mankou. A 300 dollárba kerülő táblagép beszerzésére egyelőre még csak Kongóban kerülhet sor, hiszen a két legnagyobb városban, Brazzaville-ben és Pointe-Noire-ban helyezték csak forgalomba. A terv azonban az, hogy február közepétől tíz nyugat-afrikai országban, valamint Belgiumban, Franciaországban és Indiában is elkezdik árusítani.

Bár a Way-C-t Kongóban fejlesztették ki, minden egyes darabot Kínában szerelnek össze, hogy alacsonyan tudják tartani az árát. A költségek csökkentése mellett azért kellett az ázsiai országba telepíteni a kivitelezést, mert a nyugat-afrikai országban nincsenek a célra alkalmas gyárak. 

Mankou szerint találmánya űrt tölt be az afrikai piacon, hiszen sokak számára válik így elérhetővé egy minőségi, de viszonylag olcsó eszköz. Célja, hogy minél több ember számára tegye lehetővé az internet-hozzáférést. A táblagép picit kisebb, mint egy iPad, 380 gramm a súlya, 4 GB a belső memóriája és WiFi-hálózathoz is csatlakoztatható.

Dallos Sára

Friss hírek