Megnyílt a Nemzeti Stadion Varsóban

Vasárnap délután, tűzijátékkal és koncertekkel avatták fel a Nemzeti Stadiont Varsóban. Az aréna az idén induló labdarúgó Európa Bajnokságra épült és a főváros központjában, a Visztula mellett áll. Az 58 ezer férőhelyes komplexumot három évig építették, tartozik hozzá étterem, fitnesszklub és hatalmas, földalatti parkoló.

Az építkezés korántsem volt zökkenőmentes. A lengyel Nemzeti Sportközpont és a kivitelező cégek nem mindig tudtak megegyezni. Számtalan probléma merült fel, a lépcsők például balesetveszélyesek voltak, beomlással fenyegettek. Javításuk miatt öt hónapot csúszott a stadion befejezése.

Előfordult, hogy a beruházók késtek a munkabérek kifizetésével, és a dolgozók sztrájkot helyeztek kilátásba. Nemrég derült ki, hogy a tetőszerkezetet nem lehet mozgatni a hidegben, ezért télen a hó megnehezítheti a mérkőzést. Az építés során három munkás vesztette életét, akik a magasból zuhantak le.

A Nemzeti Stadion nyitómeccse február 11-én kerül megrendezésre.

Ijjas Anna

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »