Megnyílt a Nemzeti Stadion Varsóban

Vasárnap délután, tűzijátékkal és koncertekkel avatták fel a Nemzeti Stadiont Varsóban. Az aréna az idén induló labdarúgó Európa Bajnokságra épült és a főváros központjában, a Visztula mellett áll. Az 58 ezer férőhelyes komplexumot három évig építették, tartozik hozzá étterem, fitnesszklub és hatalmas, földalatti parkoló.

Az építkezés korántsem volt zökkenőmentes. A lengyel Nemzeti Sportközpont és a kivitelező cégek nem mindig tudtak megegyezni. Számtalan probléma merült fel, a lépcsők például balesetveszélyesek voltak, beomlással fenyegettek. Javításuk miatt öt hónapot csúszott a stadion befejezése.

Előfordult, hogy a beruházók késtek a munkabérek kifizetésével, és a dolgozók sztrájkot helyeztek kilátásba. Nemrég derült ki, hogy a tetőszerkezetet nem lehet mozgatni a hidegben, ezért télen a hó megnehezítheti a mérkőzést. Az építés során három munkás vesztette életét, akik a magasból zuhantak le.

A Nemzeti Stadion nyitómeccse február 11-én kerül megrendezésre.

Ijjas Anna

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »