Kárpátalján 18 melegedő helyen várják a hajléktalanokat

Kárpátalján a hidegre fordult időjárás miatt 18 melegedő helyet létesítettek a rászorulóknak, ahol a forró teán kívül orvosi ellátást, a hajléktalanoknak pedig éjszakai szállást is biztosítanak.

A kárpátaljai megyeszékhelyen, Ungváron négy helyen várják a hideg elől menedéket kereső hajléktalanokat. A város központjában két speciálisan berendezett sátrat állított fel a hétvégén az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának ajánlása alapján az ungvári önkormányzat, ezekben napközben közel 40 rászorulót látnak el, közülük mintegy tízen ott éjszakáznak – adták hírül hétfőn kárpátaljai internetes hírportálok.

A kárpátaljai járási központokban kialakított és főként egészségügyi és szociális ellátást nyújtó intézményekben berendezett melegedő helyek címét a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó hatóság a nyomtatott sajtóban és az interneten tette közzé. A megye síkvidéki térségeiben a hőmérséklet hétfőre virradóra mínusz 14-17 fok volt, de az előrejelzések szerint kedd hajnalra a hőmérő higanyszála mínusz 20 fok alá is kúszhat. A régióban eddig nem kellett iskolákat bezárni a hideg miatt.

Ukrajna-szerte összesen közel 1500 melegedő helyiséget létesítettek a múlt héten. Ezekben az elmúlt nap során 5700-an, a megnyitásuk óta több mint nyolcezren fordultak meg.

Hétfő reggeli adatok szerint Ukrajnában eddig 18-an fagytak meg, s legalább 500 embert kezelnek fagysérülésekkel kórházban.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »