A nigériai elnök leülne a Boko Harammal

A nigériai elnök, Goodluck Jonathan kész nyitni a Boko Haram felé és tárgyalni, amennyiben a terroristacsoport egyértelműen megjelöli követeléseit, ezzel mintegy azonosítva magát – olvasható az al-Dzsazíra hírportálján. Jonathan szerint a dialógus alapja, hogy tudni lehessen egyáltalán, ki mit akar. Az elnök, elmondása szerint, kételkedik abban, hogy a csoportnak vannak világos célkitűzései. A szervezet tavaly 500, csak idén már újabb 250 ember haláláért felelős. A legutóbbi kanói fegyveres merényletben 185-en haltak meg a második legnagyobb nigériai városban.

A Boko Haram – melynek jelentése a nyugati tanítás bűnös – 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy a szélsőséges iszlám törvények bevezetését kiharcolja a kontinens legnépesebb országában. 2009-ben fellázadtak a kormány ellen, pár nap alatt azonban leverték a megmozdulást. Fegyveres és robbantásos merényleteik minden évben civil áldozatok százait követelik.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »