Már ma kell állapodni az államadósságról

A tervek szerint ma ülnek tárgyalóasztalhoz a görög hitelezők az IIF-fel és más illetékesekkel Athénban. A tét nem kevés, hiszen a menetrend szerint már ma meg kell állapodni bizonyos kérdésekről ahhoz, hogy hétfőre rendeződjenek a konfliktusok a hitelezők és a görögök, valamint a nemzetközi pénzügyi szervezetek között.

A súlypontot az új kötvények kuponja, azaz éves kamatfizetése jelenti, mivel a hitelezők legalább 4%-ot szeretnének évente, míg Athén maximum 3,5%-ot hajlandó fizetni, de felmerült a változó kamatozású kötvények kibocsátása is. Hosszabb távon az lesz kérdéses, hogy a tavaly 130 milliárd eurós segélycsomagot követően milyen egyéb támaszt kap majd Athén. Március 20-án ugyanis ki kell köhögni a 14,5 milliárd eurónyi kötvénytartozást, ami önerőből már aligha menne a helléneknek.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »