Már ma kell állapodni az államadósságról

A tervek szerint ma ülnek tárgyalóasztalhoz a görög hitelezők az IIF-fel és más illetékesekkel Athénban. A tét nem kevés, hiszen a menetrend szerint már ma meg kell állapodni bizonyos kérdésekről ahhoz, hogy hétfőre rendeződjenek a konfliktusok a hitelezők és a görögök, valamint a nemzetközi pénzügyi szervezetek között.

A súlypontot az új kötvények kuponja, azaz éves kamatfizetése jelenti, mivel a hitelezők legalább 4%-ot szeretnének évente, míg Athén maximum 3,5%-ot hajlandó fizetni, de felmerült a változó kamatozású kötvények kibocsátása is. Hosszabb távon az lesz kérdéses, hogy a tavaly 130 milliárd eurós segélycsomagot követően milyen egyéb támaszt kap majd Athén. Március 20-án ugyanis ki kell köhögni a 14,5 milliárd eurónyi kötvénytartozást, ami önerőből már aligha menne a helléneknek.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »