A holttestekre vizelők még gyerekek

Túllihegi az afgán holttestekre vizelő tengerészgyalogosok ügyét az Obama kormányzat – mondta Rick Perry vasárnap egy, a CNN-nek adott interjúban. A republikánus elnökaspiráns szerint nyilvánvaló, hogy a 18-19 évesek gyakran követnek el buta hibákat. „Nem kétséges, hogy ezek a gyerekek hibáztak – mondta Perry -, de ezt bűncselekménynek nevezni, azt gondolom, hogy túltesz mindenen”.

Perry szerint híres személyek háborús viszonyok között ugyanezt követték el. Patton tábornokról is van egy kép, ahogyan éppen a Rajnába vizel, és „bár kép nincs róla, Churchill is ugyanezt tette a Siegfried-vonalnál” – mondta az elnökjelölt.

A múlt héten nyilvánosságra került filmfelvétel után a katonákat egyelőre még nem vádolták meg semmilyen bűncselekménnyel, de a Genovai Egyezmény tiltja a halottak meggyalázását. James Amos tábornok a filmre vett esemény minden egyes aspektusának tüzetes kivizsgálását rendelte el. Leon Panetta védelmi miniszter rendkívül sajnálatra méltónak, Hillary Clinton külügyminiszter pedig az amerikai értékekkel ellentétesnek nevezte az eseményt – írja a Los Angeles Times.

Pulay Kristóf

Friss hírek