Vajdaság: 900 millió dinár foglalkoztatásra

A tartományi kormány múlt heti ülésén elfogadták a 2012-es tartományi foglalkoztatási akciótervet.

A foglalkoztatási akcióterv ismertetésekor Miroslav Vasin, a tartományi munkaügyi és foglalkoztatási titkár kiemelte, hogy a terv végrehajtása során az idén is két alapelvre összpontosítanak: folytatják a jól bevált gyakorlatot, miszerint minden egyes munkahelyet támogatnak 130 ezer dinárral, a tartomány területén pedig minden egyes új munkahely megvalósításáért 160 ezer dinárnyi támogatást biztosítanak.

A másik alapelv pedig arra vonatkozik, hogy folytatják azokat a programokat, amelyek a gazdasági világválság idején segítették enyhíteni a válság okozta problémákat. Továbbra is támogatják az önfoglalkoztatási és munkahelyteremtő programot, illetve idén is elérhetőek lesznek a gyakornoki- és közmunkaprogramok – emelte ki a tartományi munkaügyi ésfoglalkoztatási titkár, majd hozzátette: március folyamán megnyílik a munkanélküli személyek oktatóközpontja, amelyet szintén támogat a tartomány.

A 2012-es tartományi foglalkoztatási akcióterv megvalósítására 316 millió dinárt különítenek el a Vajdasági költségvetésből. Ebből 126 milliót fordítanak a községek által kezdeményezett foglalkoztatási tervek társfinanszírozására, annak érdekében, hogy a foglalkoztatás terén a községek és városok által elkülönített összegekkel együtt járuljanak hozzá a válság okozta problémák enyhítésére.

Azokkal az összegekkel együtt, amelyet az állami költségvetésből különítettek el erre a célra 200 millió dinár értékben, Vajdaságban idén várhatóan összesen 900 millió dinárt fordítanak a foglalkoztatási intézkedések végrehajtására.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »