Radicová lemondásra szólította fel az orvosszakszervezet vezetőit

Lemondásra szólította fel az orvosszakszervezet (LOZ) vezetőségét Iveta Radičová csütörtökön. A kormányfő ezzel a LOZ-nak arra a követelésére reagált, hogy a miniszterelnök vagy Ivan Gašparovič államfő váltsa le Ivan Uhliarik (KDH) egészségügyi minisztert.

Radičová szerint a LOZ vezetőségének több okból is távoznia kellene, például azért, mert azt állították, hogy a kormány becsapta az orvosokat, s nem tartja be a kabinet és a szakszervezet közti megállapodásban foglaltakat. A kormányfő szerint a LOZ minden követelése teljesült. További tárgyalásokat csak akkor tart elképzelhetőnek, ha a szakszervezet megköveti a kormányt.

A LOZ tiltakozó akciójával elérte, hogy 2013-ig három szakaszban emelkednek az orvosi bérek, módosul a munkatörvénykönyv, az állami kórházak pedig nem alakulnak részvénytársaságokká.

Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »