Magyar koalíció Marosvásárhelyen a polgármesteri székért

Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) közös jelöltje Vass Levente a jövő évi helyhatósági választásokon – közölte a két politikai alakulat.

Jakab István, az EMNT Maros megyei szervezetének elnöke történelminek nevezte a pillanatot mondván: a marosvásárhelyi magyar összefogás újabb fontos momentuma következett be.

Vass Levente örvendetesnek nevezte, hogy megszületett a politikai akarat arra vonatkozóan, hogy a marosvásárhelyi magyarság közös polgármesterjelöltet állít. Dorin Floreát le kell váltani, és hiszem, hogy összefogással meg lehet nyerni a polgármesterséget a marosvásárhelyi románok és magyarok számára -fogalmazott Vass Levente.

A Magyar Polgári Párt (MPP) megyei képviselői gondolkodási időt kértek, arra hivatkozva, hogy egyeztetniük kell a párt országos vezetőségével.

Kitekintő / Bukarestiradio.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »