Lehallgatta az országos napilapot a Katonai Elhárítás?

A pozsonyi Pravda napilapnak olyan információk jutottak a birtokába, mely szerint a Katonai Elhárítás (a Katonai Hírszerzés mellett a másik szlovákiai védelmi hírszerző ügynökség) lehallgatta a szerkesztőséget, és a lap szerkesztőit.

Ezt Nora Slišková, a lap főszerkesztője tette közzé az online kiadásban. Slišková szerint a lehallgatások több hónapon át tartottak, és csak a kormány bukása után állították le azokat.

A védelmi minisztérium a lap szerint ellenséget gyártott a Pravdából, holott az nem tett mást, csak becsületesen végezte a munkáját „Nehezen elképzelhető, hogy mindezt Ľubomír Galko védelmi miniszter tudta, vagy éppen utasítása nélkül végezték volna. Éppen ezért teljes mértékben felelős ezért a botrányos tettért, mely nem ér véget a Pravdánál. Információink vannak róla, hogy ezt a gépezetet más emberekre is ráirányították” – írja Slišková.

Az online változat további részleteket a lap mai nyomatott kiadásában ígér. Itt természetesen címlapon hozzák az ügyet. A lap szerint Petre Popráckát, a Belföld rovat vezetőjét, valamint Peter Kováč és Vanda Vavrová szerkesztőket hallgatták le. A Katonai Elhárítást felügyelő védelmi tárca nem kívánt reagálni a lap információira.

A Nový čas értesülései szerint a Pravda mellett Michal Gučíkot, a TA3 hírtelevízió igazgatóját is lehallgatták.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek