Kihalt a fekete orrszarvú is

Az ősz eddig nem volt kegyes a világ orrszarvú populációhoz. Kevesebb mint egy hónapon belül két alfajukat nyilvánították kihaltnak. Néhány héttel a jávai orrszarvú kihalása után nyugat-afrikai rokonát, a fekete rhinót is utolérte a szomorú vég. 2006 óta nem bukkantak egyetlen példányra sem, így most azt hivatalosan is kihaltnak nyilvánították.

Nemzetközi szervezetek figyelmeztetnek, hogy a széleskörű orvvadászat következményeként más alfajokat is hasonló veszély fenyeget. Sok orrszarvút jellegzetes szarva miatt vadásznak, mágikus gyógyítóerőt tulajdonítva neki. A törvény tiltása és a tudományos alátámasztás hiánya ellenére a szarvak továbbra is rendkívül értékesek a feketepiacon. Egyes adatok szerint csak idén 330 orrszarvút öltek meg.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »