Szlovákiából Romániába távozna a Samsung?

A Markíza értesülései szerint a Samsung távozni készül Galántáról, és Romániába helyezi át üzemét. A cég ezt elutasítja.

A Samsung szinte azonnal elutasította a televízió értesüléseit, miszerint bezárnák galántai gyártóüzemüket, és Romániába költöztetnék. A Samsung Nagyszombat mellett is rendelkezik gyárral.

A Samsung Szlovákiából történő távozása mintegy 4 ezer munkahelyet sodorna veszélybe.

A Trend magazin Top 200-as listája alapján, amely a tavalyi forgalmat veszi alapul, a szlovákiai Samsung a harmadik legnagyobb nem pénzügyi társaság Szlovákiában, tavalyi eladásainak összege elérte a 3,2 milliárd eurót.

A Markíza közlése szerint Jozef Mihál (SaS) munkaügyi miniszter azért utazott el Dél-Koreába, hogy a Samsung vezetőit lebeszélje a kivonulásról. A miniszter azonban még a kormány bukása előtt tervezte kiutazását, és többek között a KIA-val is tárgyal.

A minisztérium szerint a társaságok szlovákiai gyártóegységeinek lehetséges támogatásáról tárgyalnak, hogy azok biztosítsák a jelenlegi foglalkoztatottságot. Állítják, hogy a Samsung esetleges távozásáról nem rendelkeznek információkkal.

Kitekintő / Paraméter.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »