Matovicék csak feltételekkel hajlandók támogatni a költségvetést

Igor Matovič és az Egyszerű Emberek hajlandóak támogatni a költségvetést, azonban két feltételük van: befagyasztanák a képviselői fizetéseket, és kifizettetnék a pártokkal a választásokat. Matovič erről a parlament mai ülésén beszélt. A négy képviselő azt szeretné, ha a törvényhozás jóváhagyná a képviselők, a miniszterek és a kormányfő fizetésének befagyasztására tett javaslatukat.

„Úgy gondoljuk, hogy a fizetéseket be kellene fagyasztani mindaddig, míg Szlovákia nem ér el kiegyenlített költségvetést. Ha most nem megy át a javaslatunk, a közjogi tisztségviselők bére 18,8 százalékkal emelkedik jövőre” – figyelmeztetett a független képviselő. 

Az Egyszerű Emberek második feltétele, hogy a politikai pártok saját zsebből fizessék ki az előrehozott választások kiadásait. Azt javasolják, hogy a pártok legalább a közvetlen, 10 milliós kiadásokat fedezzék. Véleménye szerint mivel az előrehozott választások „szuperüzlet” a politikai pártoknak, a márciusi előrehozott választások után a szavazatokért kapott pénz legalább feléről le kellene mondaniuk.

„Mi úgy véljük, ezek teljesíthető és sportszerű feltételek. Ha nem teljesítik őket, Dzurinda úr menjen a Smer után, és fogadják el közösen a költségvetést” – mondta a parlamentben Matovič. 

Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »