Közvitán a vajdasági magyar kulturális stratégia

Elkészült a Vajdasági magyar kulturális stratégia 2012-2018 tervezete, amelyet az elkövetkező hetekben több vajdasági városban véleményeznek és a végleges változatot november végén fogadják el.

A stratégiatervezetet – amelynek felelős szerkesztője Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) művelődési tanácsosa – szerdai ülésén egyhangúlag fogadta el és támogatta az MNT kulturális bizottsága.

A 270 oldalas dokumentumot közösségi találkozókon véleményezik: október 24-én Versecen a Petőfi Sándor Kultúregyesületben, október 25-én Zomborban a Városházán, október 27-én pedig Nagybecskereken a Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben.

November 4-én a stratégia célkitűzéseit, prioritásait és lehetséges támogatási módozatait vitatják meg munkajellegű megbeszélésen a szabadkai magyar főkonzulátus szervezésében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap, a Balassi Intézet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., illetve a vajdasági magyar kulturális élet, valamint az MNT képviselői.

A nyilvános konzultáció november 7-én Magyarkanizsán a Városházán 18 órától egy találkozóval zárul. Ezt követően az MNT kulturális bizottsága összegzi a beérkezett észrevételeket, majd november végén az MNT elé terjeszti elfogadásra.

Kitekintő / mti.hu

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »