Szlovákiában is emelik a minimálbért

A kormány úgy döntött, január elsejétől 3,2 százalékkal megemeli a minimálbért, amely így 327,20 euró lesz a jövő évtől. A munkáltatók egyáltalán nem emeltek volna, a szakszervezetek többet akartak.

A kormányhivatal csütörtöki sajtóközleményében rámutat, Radičová távozó kormánya a bonyolult belpolitikai helyzet ellenére is próbálja megoldani a polgárok problémáit, s javítani életszínvonalukat. Miután a szociális partnerek – a szakszervezetek és a munkáltatók képviselői – nem tudtak megegyezni, a kormány hozhatta meg a végleges döntést a minimálbér emeléséről.

A munkáltatók szerették volna a jelenlegi szinten tartani a minimálbér összegét, míg a szakszervezetek legalább 4,1 százalékos emelést követeltek. A kormány által elfogadott 3,2 százalékos emelés azt jelenti, hogy a minimális órabér 1,88 euróra növekszik.

Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »