Hrusovsky lehet az új szlovák házelnök

A legnagyobb eséllyel Pavol Hrušovský (KDH) pályázhat a házelnöki posztra, amelyről várhatóan a csütörtöki nap folyamán visszahívják Richard Sulíkot (SaS).

A koalíció környezetéből származó személy úgy nyilatkozott a TASR hírügynökségnek, hogy amennyiben Sulík nem mond le önként a posztjáról, abban az esetben visszahívják még a nap folyamán. Várhatóan valamelyik parlamenti alelnök veheti át a posztot, Bugár Béla (Híd), Milan Hort (SDKÚ-DS) és Pavol Hrušovský közül utóbbit tartják a legesélyesebbnek.

A TASR információi szerint nem Sulík leváltásával kezdődik majd az ülés, hanem elsőként a választási időszak lerövidítéséről tárgyalnának. Az ezt előirányzó alkotmányos javaslatot gyorsított eljárásban készülnek elfogadni.

Majd ha ezt követően Sulík nem ajánlja fel lemondását, akkor tehetnek erre javaslatot. Egy ilyen javaslat benyújtásához minimálisan három parlamenti frakció beleegyezése szükséges.

A koalíció nézete szerint Sulíknak nincs keresnivalója a parlament élén, ugyanis nem támogatta a Radičová-kormányt. A leváltására benyújtandó javaslatról titkosan szavaznának a képviselők.

Paraméter.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »