Ma megbukhat a szlovák kormány

Összeköti a bizalmi szavazást a stabilitási mechanizmusról való szavazással Iveta Radičová miniszterelnök. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a stabilitási mechanizmust nem fogadják el, a kormány is megbukik. A szavazás összekapcsolását a kormánynak is jóvá kell hagynia.

A koalíció felkínálta a Szabadság és Szolidaritásnak a vétó lehetőségét az egyes kölcsönök esetében. Ők azonban ezt elutasították. „Elfogadhatatlan, hogy megengedjük Szlovákia elszigeteltségét. Sajnálom, hogy a koalíciós partner nem fogadta el a kompromisszum lehetőségét” – mondta a mai ülést követően a kormányfő.

Radičová szerint a mai döntés után nem lesz értelme felelősöket keresni, azok ugyanis ismertek. „Nem tehetünk úgy, hogy mi itt, Európa szívében Robinsonokként meg tudjuk oldani azokat a problémákat, amelyek körülvesznek bennünket” – fogalmazott.

A rendkívüli kormányülés 10-30-kor kezdődik.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »