Aktivisták a WikiLeaks szlovák változatát tervezik

A magát Megtorlás Mozgalomnak nevező aktivistacsoport új projektet indított el „November 17. hadművelet” néven. A WikiLeaks szlovák változatát akarják létrehozni.

A mozgalom weboldalára várja a a politikusok, köztisztviselők, valamint befolyásos cégek vezetőinek 1989 novembere után elkövetett jogszerűtlen tevékenységeiről szóló anyagokat. A WikiLeaks szlovák változatához mindenki hozzájárulhat, aki hozzáfér ilyen dokumentumokhoz, információkhoz és bizonyítékokhoz. Mindezt teljesen névtelenül teheti meg.

„Az összes információt a mozgalom internetes oldalán hozzuk nyilvánosságra, ezen felül jogi lépéseket teszünk az elkövetők elfogása és felelősségre vonása érdekében” – állítja a mozgalom. A projekt szerintük rá fog ijeszteni azokra a közszereplőkre, akik tetteikkel elárulták az ország lakosait, vagy az 1989-es bársonyos forradalom üzenetét.

A névtelen aktivisták már korábban is rászolgáltak a média figyelmére, ez a csoport volt az, mely lánccal zárta le a parlament ajtaját. Elmondásuk szerint együttműködnek az Anonymus nemzetközi hackercsoporttal, valamint több emberjogi szervezettel Szlovákiában és külföldön.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek