A Híd semmilyen kapcsolatban nem áll a Fidesszel

Solymos László, a Híd frakcióvezetője kijelentette, pártjuk semmilyen kapcsolatban nem áll a Fidesszel, holott igyekeztek egy korrekt partneri viszonyt kialakítani már a választások után, és azt megelőzően is.

„Igyekezetünket elutasították. Ez a Fidesz döntése, mi ezzel jelenleg nem foglalkozunk” – jegyezte meg a frakcióvezető. Egyúttal kifejezte sajnálatát, hogy ezt a Fidesz így kezeli, ugyanis szerinte sok dologban meg tudnák találni a közös hangot.

Solymos véleménye szerint a Fidesz elutasító magatartása megmutatkozott Kövér László magyar házelnök közelmúltban tett kijelentéséről, miszerint több országban, ahol magyar kisebbség él, az őket képviselő pártok kollaborálnak a többséget képviselőkkel. „Nem tudom, ez alatt mi ért, mi nem tartjuk kollaborációnak a partneri együttműködést” – fejtette ki Solymos. Hozzátette, hogy szükség van a partneri kapcsolatokra, még ha egyes érzékeny törvényeknél, mint az állampolgársági, vagy a kisebbségi nyelvhasználati törvények esetében bizonyos fokú bizalmatlanságot éreznek a koalíciós pártok a kisebbség iránt. „Ha bizalmatlanul tekintünk egymásra, akkor soha nem tudjuk a problémákat a minimumra csökkenteni” – vélekedett.

A Híd frakcióvezetője közölte, pártjuk nem kap meghívást a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumára sem. Szerinte problémát okoz az, hogy a KMKF a magyar parlament alá tartozik, egyébként nem lát abban gondot, hogy a magyar képviselők találkozzanak és eszmét cseréljenek.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »