Brazília rabszolgamunkával vádolja a Zarát

A világméretű ruhagyártó cég, a spanyol Zara a brazil munkaügyi minisztérium figyelmének középpontjába került, miután három Sao Paolo-i gyárában is “rabszolgamunka” folyt. A dolgozókat hajnaltól késő estig dolgoztatták, további részletekre a nyomozás lezárása után lehet számítani, ami két-három hónapig is eltarthat.

Az első illegálisan működtetett üzemre -ahol 52 bolíviai állampolgár végzett embertelen munkát- májusban derült fény, másik kettőt júniusban jelentettek a hatóságoknak.

Ezidáig 52 büntetést szabott ki a munkaügyi minisztérium a Zarára, köztük a kimerítő munkatempó, a bérek rendszertelen fizetése, a biztonság és higiénia hiányosságai, valamint az őslakosok diszkriminációja miatt. A Zarát is magába foglaló óriásvállalat, az Inditex közleményben tagadta, hogy felelősséggel tartozna az alvállalkozók törvénysértő gyakorlatáért. A brazil hatóságok másrészről megerősítették, hogy a spanyol vállalat “minden fajta ellenállás nélkül együttműködik” velük – adta hírül a Forbes.com.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »