Égési sérülések, éhségsztrájk, utcai harcok Chilében

Egy diák életveszélyes állapotban, egy súlyos égési sérülésekkel került kórházba, közel negyvenen pedig hetek óta éhségsztrájkolnak. Lassan három hónapja tüntetnek a fiatalok Chilében.

A tüntetők célja, hogy 1800 órán át kitartsanak, mert szerintük 1,8 milliárd dollárra lenne szükség az oktatási rendszer reformjához. Bár a kormány már kidolgozott egy 21 pontos tervet, és felajánlotta a többoldalú egyeztetést, az egyetemi hallgatók elutasították a lehetőséget – a középiskolások viszont tárgyalnának.

A helyzet egyre súlyosbodik, a diákok pedig nem adják fel. Buszmegállókat vernek szét, autókat gyújtanak fel, tanintézményeket foglalnak el, június 13-a óta újra és újra körbefutják az elnöki palotát.

Hétfő hajnalban az egyik illegálisan bevett iskola harmadik emeletéről kiesett egy 17 éves fiú, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Egy másik diák akkor égett meg, amikor társai szemetet gyújtottak fel. Többen éhségsztrájkba kezdtek, és most azzal fenyegetőznek, hogy a folyadékot is megvonják maguktól.

Duzs Éva

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »