Irán tárgyalna atomprogramjáról

Irán kész tárgyalni a nukleáris kérdésről, de nyomásnak nem enged – jelentette ki szerdán Moszkvában Ali Akbár Szálehi iráni külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tartott találkozót követően újságírók előtt.

Szálehi hangsúlyozta: országa az együttműködést és a tárgyalási folyamatot tekinti a legésszerűbb módszernek és megközelítésnek. A vonatkozó orosz javaslatot Teherán rendkívül fontosnak tekinti – fűzte hozzá Szálehi, aki abban maradt Lavrovval: az indítványról szakértői szinten folytatják a megbeszéléseket.

Lavrov a sajtóértekezleten azt hangsúlyozta: az orosz javaslat kedvező iráni fogadtatása reményei szerint a tárgyalások mielőbbi fejújításához vezet, miután az orosz fél indítványát a hatos közvetítő csoport többi tagja már elfogadta.

MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Csökkenő eredményről számolt be a Tesco

A Tesco adózás előtti eredménye a februárral véget ért 2020-2021-es pénzügyi évben, elsősorban a koronavírus-járvány okozta kiesések és többletköltségek miatt csökkent. Szerdai beszámolójában a cég közölte, hogy közép-európai részlege is megszenvedte a járvány hatásait.

Read More »