Kubában mutatja be könyvét Ecuador elnöke

Rafael Correa elnök az ecuadori gazdaságot ismertető könyve 2009-ben jelent meg. A kubai bemutató szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen az elnök egy térdműtétet követően a szigetországban fejezte be könyvét.

Az ’Ecuador: A Banánköztársaságból a Nem Köztársaságba’ (Ecuador: de Banana Republic a la No República”) címet viselő értekezés az ország múlt századi gazdaságát mutatja be, különös tekintettel a monokultúrás – banántermelésre épülő – mezőgazdaságra, de kitér az államadósságra, illetve az Ecuadorban alkalmazott neoliberális modell hátrányaira is. A kubai vezetés szerint a könyv fontos eszköz lesz a „Latin-Amerika fejlődéséért küzdők kezében”, amennyiben „ az őt megillető példányszámban jelenik meg”.

Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikor kerül sor a bemutatóra.

2009 őszén Correa Havannába utazott, ahol térdműtétet hajtottak végre rajta; a felépülése alatt fejezte be a könyvet.

Duzs Éva

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »