Egy éve ragadtak a mélybe a chilei bányászok


Sokat változott a politikai helyzet is. Tavaly a Richter-skála szerinti 8,8-as erősségű földrengés rázta meg az országot, a mindössze néhány hónapja hatalmon lévő Sebastián Pińerának sikerült elérnie a politikai és társadalmi csoportok összefogását a romba dőlt területek mihamarabbi újjáépítése érdekében. A San José bányában rekedt bányászok kimentése után már-már a „chilei útról” (‘The Chilean way’) kezdtek beszélni, amely a sikeres megoldások szinonímájaként jelent meg.

A megemlékezés már sokkal visszafogottabbnak ígérkezik, hiszen a bányászoknak nem sok okuk van az örömre: sokaknak nincs munkája, eladósodtak, lelki problémákkal küzdenek, és vannak, akik fizikai állapota nem engedi, hogy újra dolgozzanak.

Duzs Éva

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »