Ezerötszáz embert öletett meg a mexikói bandavezér

José Antonio Acosta Hernandez és bűnszervezete volt felelős az USA-ba haladó drogfolyosót ellenőrző kartell által megrendelt gyilkosságok végrehajtásáért

A mexikói rendőrség bejelentette, hogy a pénteken letartóztatott José Antonio Acosta Hernandez beismerte, hogy a La Linea banda vezetőjeként nem kevesebb, mint 1500 ember meggyilkolására adott korábban utasítást.

A 33 éves bandavezért az észak mexikói Chihuahua állambeli Juarez kartell egyik kulcsfigurájaként tartják számon. Szervezete volt felelős a Ciudad Juárez városán keresztül az USA-ba haladó drogfolyosót ellenőrző kartell által megrendelt gyilkosságok végrehajtásáért – adta hírül a BBC.

Acosta Hernandezt gyanúsítják többek közt annak a tavaly egy időben lezajló két támadásnak a kitervelésével, melyben férjével együtt életét vesztette az Egyesült Államok konzulátusának egyik munkatársa, Lesley Enriquez, illetve egy másik konzulátusi alkalmazott házastársa is. A gyilkosságokért Washington is szeretné vád alá helyezni a most letartóztatott férfit. Valószínűleg ő felelős annak a 15 embernek – jobbára tizenévesnek – a haláláért is, akikkel egy parti során végeztek az általa vezetett banda emberei.

Mexikóban nem ritka, hogy a kartellek valamelyik utcai bandára bízzák a piszkos munkát. Talán leghíresebb az ilyen csoportok közül a korábbi katonák által alapított Los Zetas, amely miután szembefordult az őt felbérelő Öböl kartellel maga is az ország egyik meghatározó drogkereskedő szervezetévé nőtte ki magát. 

Scheinring Endre

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »