Van pozitív példa is a kisebbségi média privatizálására

Ivica Šmit, a Szenttamási Rádió (Radio Srbobran) főszerkesztője azt állítja, nem helytálló egyes kisebbségi médiumok vezetőinek a kijelentése, hogy nincsen pozitív példa a kisebbségi médiumok privatizálására, mert ez a rádió a magánosítás után bővítette magyar nyelvű műsorát.

Šmit Pásztor Bálintnak, a parlament kisebbségi frakciója vezetőjének írt nyílt levelében azt állítja, hogy a Szenttamási Rádió a magánosítás után 50 százalékkal bővítette magyar nyelvű műsorát a korábbihoz képest. „Ezt egyedül csináltuk, senkitől sem kényszerítve. Tudom, hogy ön ezt sajnálja, jobban szeretné, ha ez nem történt volna meg, de megtörtént”, olvasható Šmit levelében, aki azt kérte Pásztortól, hogy „helyesbítse álláspontját és nyilatkozatát”.

Azzal vádolta meg a Magyar Nemzeti Tanácsot, hogy egyáltalán nem segíti a Szenttamási Rádiót, annak ellenére, hogy az egy sikeres médium, hanem minden pénzt a szabadkai Pannon TV-be fektet, amelynek alapítói, mint írja a VMSZ magas rangú tisztségviselői és Pásztor Bálint is ennek a pártnak a képviselője.

vajma.info

Friss hírek