Újabb tüntetések és letartóztatások Jemenben

Pénteken országszerte újabb tüntetések voltak, a demonstrálók köre pedig egyre bővül: a Szalehhez lojális és a leváltását követelő tüntetők mellett megjelent egy újabb csoport, akik Szaúd-Arábia ellen emelték fel szavukat. Szerintük a királyság (ahol a sérült jemeni elnök jelenleg is tartózkodik) célja, hogy leállítsa a változást Jemenben. „Mondjátok meg Szaúd-Arábiának, hogy Jemen köztársaság” és „Jemen nem Bahrein” mondatokat kántáltak a tüntetők – írja az al-Jazeera.

Szanaában, a fővárosban, közel 250 ezer fős tömeg gyűlt össze azt hangoztatva, hogy mindaddig kitartanak, míg nem teljesülnek követeléseik. „Felszólalunk a szabadság, igazságosság, rend és egy polgári kormány mellett. Követeljük, hogy az állami bevételeket a polgárokra fordítsák, és mindenkinek biztosítsanak egyenlő munkalehetőségeket” – nyilatkozta Abdul Hameed Abu Hatem tüntető. A demonstrációkat a már korábban átállt tábornok, Ali Mohsin al-Ahmar biztosította.

Szaleh távollétében egyik fia, Ahmed kezébe került a hadsereg irányítása, aki pénteken több árulással gyanúsított tisztet tartóztatott le. A vád szerint információkat adtak át al-Ahmar csapatainak. A letartóztatottak többsége a Köztársasági Gárda tagjai volt – nyilatkozta a Gulf News-nak egy neve elhallgatását kérő tiszt, pontos számuk azonban nem ismert.

Lorencsics Emese

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »