Az amerikai gazdaság állapota is indokolja a csapatkivonást

Amikor Barack Obama elnök bejelenti, hogy milyen mértékben szándékozik csökkenteni az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok létszámát, megfontolását nagyban befolyásolja majd, hogy az afganisztáni és az iraki háború 1300 milliárd dollárt vont ki az amerikai költségvetésből – írta szerda számában a The New York Times.

Obama az amerikai keleti parti televíziós fő műsoridőben, este 8-kor (kelet-európai idő szerint hajnali 2-kor) ismerteti a csapatcsökkentés mértékével kapcsolatos döntését. Az elnök bírálói és pártolói a külföldi katonai szerepvállalással kapcsolatban egyaránt hangsúlyozzák, hogy Amerika a konfliktusokban elköltött  pénzt  a gazdaság élénkítésére is fordíthatná. Afganisztán egyedül az idén 120 milliárd dollárjába került az amerikai adófizetőnek.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »