Június 24-én kezdődik Julija Timosenko bírósági tárgyalása

Június 24-én kezdődik a volt ukrán miniszterelnök, és 2010-es elnökjelölt Julija Timosenko bírósági tárgyalása. Timosenkót pénteken az ellene 2011 áprilisában indított második büntetőeljárásban hallgatják meg. A vádak szerint a volt ukrán miniszterlnöknő Oroszország kezére játszott 2009-ben az orosz-ukrán gázkonfliktus során. Timosenko 2009. január 19-én írta alá Moszkvában a konfliktust lezáró gázszerződést, amely az ukrán Főügyészség szerint ukrán nemzeti érdekek elárulása volt.

A pénteken reggel 9-kor kezdődő tárgyaláson előbb két dologról döntenek majd: nyitott vagy zárt lesz-e a bírósági tárgyalás, illetve arról, hogy szükség van-e a volt kormányfő őrizetbe vételére. A Szegodnya ukrán lap információi szerint Timosenkót akár héttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. Maga a politikusnő politikai kirakatpernek tartja az ellene folytatott bírósági eljárásokat.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »