Június 4. legyen a vajdasági magyarság nemzeti emléknapja is

Az idei évben először kerülhetett sor arra, hogy a magyarság megünnepelje a nemzeti összetartozás napját, hogy a trianoni békediktátum szomorú emléke helyébe a nemzet összetartozásának, az európai értékrend mentén megfogalmazódó kulturális nemzetnek, az egyetemes magyarságnak az ünnepe kerüljön.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és a Magyar Nemzeti Tanácsban meghatározó többséget képező Magyar Összefogás részéről Német László nagybecskereki megyéspüspök több kérdést érintő találkozóján az az álláspont alakult ki, hogy a vajdasági magyar közösség számára – amely közösség a legnehezebb időkben is büszkén vállalta a nemzethez tartozást – június 4-e, a nemzeti összetartozás napja kiemelten fontos ünnep, mégpedig azért, mert értékrendje a nemzeti méltóságon és a más nemzetek iránti tiszteleten alapul, az együttélés és együttműködés európai hagyományát kívánja építeni.

Ennek szellemében Német László nagybecskereki megyéspüspök a Magyar Összefogás nevében kezdeményezi, hogy a Magyar Nemzeti Tanács hozzon határozatot arról, hogy június 4-e, a nemzeti összetartozás napja legyen a vajdasági magyarság nemzeti emléknapja, olvasható a VMSZ sajtószolgálata által továbbított közleményben.

Vajdaság.ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »