Elsimították az ellentéteket a KDH és a SaS között

Richard Sulík, az SaS elnöke szerint pártjának és a kereszténydemokratáknak sikerült elsimítania azokat az ellentéteket, melyek a parlament 18. ülésén keletkeztek. A KDH két törvényjavaslat esetében is félreszavazott, mindkettőt az SaS kezdeményezte.

Ľubomír Galko (SaS) az esettel kapcsolatban kijelentette, hogy a KDH elfogadhatatlanul viselkedik. „Én ezzel a reakcióval bizonyos mértékig azonosulok, de nem gondolom, hogy van értelme tovább kommentálni a történteket, és ezzel olajat önteni a tűzre.

Mi tisztáztuk a kollégákkal a KDH-ból, hogy ki kire neheztelt. Csak megerősíthetem, hogy a kapcsolataink jók” – jelentette ki a házelnök. Sulík korábban szintén úgy vélekedett, a KDH megsértette a kölcsönös egyezményeket, mikor a megállapodást felrúgva szavazott.

Martin Fronc (KDH) szerint mindkét esetben félreértés történt. A temetkezési törvényről való egyeztetésnél a kereszténydemokraták ellentmondásos utasításokat kaptak arról, miként szavazzanak, a váltott gondoskodásról szóló javaslat esetében pedig félreértések keletkeztek mindkét oldalról.

„Ha valaki nem emel kifogást, az nem jelent automatikusan támogatást” – állította a képviselő, aki szerint az érintett tervezetet nem tartalmazza a kormányprogram.

Bumm.sk

Friss hírek