Magyar győzelem a szabadkai helyi közösségi választásokon

Elsöprő győzelmet aratott a Vajdasági Magyar Szövetség a szabadkai helyi közösségi választásokon – nyilatkozta Maglai Jenő, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke az eredmények összegezését követően.

A VMSZ 27 helyi közösségben indult a választásokon és csak 3 helyen nem győzött, a többi helyi közösségben elsöprő sikert aratott a VMSZ, megközelítőleg két harmados többséggel – tette hozzá Maglai.

A VMSZ szabadkai elnöke a választások eredményeit értékelve kihangsúlyozta: a VMSZ szabadkai szinten az első számú politikai erő kíván lenni, a választási eredmények értékelésével pedig bebizonyosodott, hogy a VMSZ számára realitás, hogy a kitűzött célt teljesítse. Ezt bizonyítja az is, hogy a VMSZ még azokban a helyi közösségekben is fölényes győzelmet aratott, ahol a Demokrata Pártból a polgármester, illetve a Városi Képviselő-testület elnöke voltak a listavezetők. Maglai ezzel kapcsolatban kiemelte: a szabadkai polgárok nem naivak, és nem lehet őket becsapni, épp ezzel magyarázható az, hogy a most hatalmon lévő pártok csúfos bukást szenvedtek.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek