Malina Hedvig feljelentette Kalinákot

Malina Hedvig becsületsértésért feljelentette Robert Kaliňák volt belügyminisztert, aki egy interjúban hazugnak nevezte őt. A fiatalasszony laboratóriumi vizsgálatokkal tudja igazolni azt is, hogy nincsenek véralvadási problémái, amint azt Peter Labaš dékán feltételezi.

Hedvig korábban is tisztában volt azzal, hogy nem vérzékeny, hiszen két gyereket hozott a világra minden gond nélkül, ügyvédje kérésére mégis elment vérvételre. A rutinvizsgálat nem mutatott ki rendellenességet, de hogy minden kétséget kizárjon, még egy speciális, ritka véralvadási rendellenességekre irányuló labortesztet is kérni fog.

Az már a mostani eredmények alapján is elmondható, hogy a Komenský Egyetem Orvostudományi Kara dékánjának elmélete, mely szerint Hedvig testén a véraláfutások nem a támadás következtében, hanem korábban, véralvadási gondok miatt keletkeztek, agyaglábakon áll. Labaš a laboratóriumi vizsgálat eredményét nem akarta kommentálni, azt mondta, soha többet nem nyilatkozik a szakvéleménnyel kapcsolatban a sajtónak. Kiegészített jelentésében, amelyet másfél éves munka után két hete küldött el a főügyészségre, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Hedvig saját magát harapta meg, a véraláfutásai jóval korábbi eredetűek voltak, mint 2006. augusztus 25., a többi sérülést pedig csak kitalálta. A nyitrai kórházban felvett leleteket, amelyekben többrendbeli zúzódás és ütésnyom is szerepel, Labaš szerint a későbbi vizsgálatok nem igazolták.

A cégjegyzék tanúsága szerint Robert Kaliňáknak felettébb érdekes kapcsolatai vannak: 1999 májusától 2002 júniusáig együtt ült az Edom Kft. igazgatótanácsában az egykori titkosszolgával, Igor Cibulával. Cibula, akit Ján Slota tanácsadójának és számos titkosszolgálati játszma értelmi szerzőjének tartanak, Peter Korčekkel, a Hedvig elleni lakossági feljelentés szerzőjével együtt dolgozott Peter Gabura képviselő irodájában. Ugyanott volt képviselői asszisztens a volt főügyész felesége, Zuzana Trnková is. 2009 májusában Igor Cibula számítógépén írták meg a Felvidék autonómiáját célul kitűző Harmónia társaság alapszabályzatát.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek